Realiteit.

Mythes en realiteit

Mythe

Als je ongesteld bent, kun je niet zwemmen.

Realitiet

Natuurlijk kun je gaan zwemmen als je ongesteld bent! Je moet er alleen voor zorgen dat je een tampon draagt in plaats van maandverband!

terug naar begin

Mythe

Als je een tampon gebruikt, verlies je je maagdelijkheid.

Realitiet

De enige manier om je maagdelijkheid te verliezen is door seks te hebben. Welk type maandverband of tampon je gebruikt, heeft er helemaal niks mee te maken. Je kunt dus best tampons gebruiken voordat je seksueel actief bent.

terug naar begin

Mythe

Als je ongesteld bent, kun je niet zwanger worden.

Realitiet

Het is dan wel minder waarschijnlijk, maar niet onmogelijk om zwanger te worden wanneer je ongesteld bent, vooral halverwege de menstruatiecyclus. Neem geen risico en vergeet niet dat je via onveilige seks ook het risico loopt besmet te raken met seksueel overdraagbare ziekten.

terug naar begin

Mythe

Als je ongesteld bent, mag je niet sporten.

Realitiet

Luister naar je lichaam en doe datgene waar jij je goed bij voelt! En wat sporten betreft, hoe actiever je bent, hoe kleiner de kans dat je krampen krijgt.

terug naar begin

Mythe

Als je ongesteld bent, moet je zo weinig mogelijk douchen en in bad gaan.

Realitiet

Als je ongesteld bent, zweet je vaak iets meer en daarom is het nog belangrijker dan anders om onder de douche of in bad te gaan. Neem dus een douche wanneer je daar zin in hebt, dan blijf je lekker schoon en fris.

terug naar begin

Mythe

PMS zit tussen de oren.

Realitiet

Voordat je ongesteld wordt, stijgt het hormoonniveau in je lichaam tot ongekende hoogte en dat betekent dat je chagrijnig wordt of last krijgt van lichamelijke kwaaltjes als krampen of hoofdpijn. PMS is een echte aandoening en kan niet worden afgedaan als fictie of aanstellerij.

terug naar begin

Cookie-Einstellungen