Realiteit.

Voel je goed

Verzacht de symptomen.

OK. We horen het je denken: "Me goed voelen? Als ik ongesteld ben? Dat meen je niet!" En dat begrijpen we. Maar je kunt je wél beter voelen, door jezelf te verwennen. En wel zo...

 

Verban het opgeblazen gevoel

Heb je het gevoel dat je uit elkaar barst?

Het klinkt misschien vreemd, maar een van de manieren om het opgeblazen gevoel, de gewichtstoename en het vasthouden van vocht tegen te gaan, is door meer te drinken. Water, welteverstaan!

Vaak drinken vrouwen die aan PMS lijden niet veel water, omdat ze zoveel vocht vasthouden. Maar als je veel water drinkt, spoel je je lichaam als het ware schoon en verminder je dat opgeblazen gevoel dat de premenstruele dagen kenmerkt!

Als je zo'n zes tot acht glazen water per dag drinkt, voel je je minder opgeblazen en pas je zo weer in die prachtige, strakke spijkerbroek.

Toegegeven, dat is iets overdreven, maar je begrijpt wel wat we bedoelen.

terug naar begin

 

Chocologie

Chocolade bevat ijzer zodat je je minder moe en chagrijnig voelt en barst van het magnesium dat de symptomen van PMS bestrijdt. Kom maar op dus met die chocolade!

Bovendien stimuleert het eten van chocolade het vrijgeven van endorfine (de natuurlijke pijnstiller van je lichaam), zodat je minder pijn voelt en er een warme gloed door je lichaam trekt.
Niets beter dan chocolade dus, vooral in combinatie met een lekker warme ochtendjas en een goed boek.

Een uitstekend excuus om zoveel chocolade te eten als je maar wilt!

Het is hierbij wetenschappelijk bewezen!

terug naar begin

 

Verwenfeestje

Iedereen weet dat je je van binnen beter voelt als je je van buiten goed voelt. Zo luidt tenminste de theorie.

Waarom probeer je je de volgende keer dat je je beroerd voelt omdat je ongesteld bent niet eens te ontspannen met je eigen verwenfeestje?

Nodig een paar goede vriendinnen uit, creëer een fijne sfeer met lekkere aromatherapeutische olie, breng een gezichtsmaskertje aan en ontspan je.

Heerlijk toch!

terug naar begin

 

Yoga

Yogahoudingen verzachten de pijnlijke symptomen van PMS meteen en zijn vooral geschikt om spanningen te verminderen en je te kalmeren.

Probeer de volgende oefening maar eens thuis.

De foetushouding is een eenvoudige houding waarin je lichaam zich volledig kan ontspannen.

Sluit je ogen en concentreer je op je binnenste. Vergeet al je mentale zorgen en adem regelmatig en rustig in en uit door je neus.

Kniel zodanig dat je billen op je hielen rusten. Buig je heupen, laat je romp op je dijbenen rusten en leg je voorhoofd op de grond. Ontspan je armen en handen op de grond naast je met je handpalmen omhoog en je vingers naar je voeten gericht.

Deze rustige inversie van je hoofd, nek en romp ontspant de rugspieren en vermindert de pijn in je onderrug, een veel voorkomende premenstruele kwaal.

terug naar begin

 

Massage

Een massage werkt verwennend en vermindert bovendien de spanning, de pijn en de hormonale onbalans die vaak optreden in de dagen voor je menstruatie.

De volgende beproefde technieken kunnen die vervelende krampen verlichten:


Buikmassage
Masseer je onderbuik met de wijzers van de klok mee waarbij je uiteindelijk toewerkt naar kleinere cirkels zo'n 2,5 cm boven je schaambeen. Het masseren van je onderbuik bevordert de bloedcirculatie en vermindert de krampen.


Onderrugmassage
Ga op je buik op een warme handdoek liggen. De combinatie van de warmte en de massage vermindert de pijn. Probeer nu een vrijwilliger te vinden die je vanaf je middel in de richting van je onderrug masseert en onderweg met zijn of haar duimen alle plekjes behandelt. Heerlijk toch!

terug naar begin


De inhoud van dit gedeelte dient slechts ter informatie. Wij verlenen geen medisch advies en deze informatie dient niet ter vervanging van het advies van je huisarts. Voor medische zorg en medisch advies dien je regelmatig je huisarts te raadplegen. Mocht je je ergens zorgen over maken, raadpleeg dan onmiddellijk je arts.

Cookie-Einstellungen